Gerçek deriyi nasıl tanırsınız?

Gerçek deriyi nasıl tanırsınız?

Gerçek deriyi nasıl tanırsınız?

Deri ceket, ayakkabı, kemer veya cüzdan... Pekçoğumuz için alışverişin birer vazgeçilmezi... Ne yazık ki, bu şık, dayanıklı, sağlıklı olmanın yanında biraz da pahalı olan eşyaların taklidine çok sık rastlıyoruz. Sırf marka diye, gerçek deri zannıyla yüksek fiyatlar ödediğimiz ürünler çarçabuk yıpranıp keyfimizi kaçırabiliyor. Peki böyle bir tecrübe yaşamamak için gerçek deriyi suni deriden nasıl ayırabilirsiniz?

Çoğumuz bu ürünleri fiyat farkından ayırt etmeye çalışırız. Gerçek deri daha pahalı diye düşünürüz ama tek başına bu kriter yanıltıcı olabiliyor. Çünkü piyasadaki birçok marka sırf tasarımından veya markasından dolayı ürünlerini pahalıya satıyor. Bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Şimdi diğer kriterlere bir göz atalım.

Kokusu

Mağazanın rafları arasında bir ceketi alıp koklamak kendinizi garip hissettirebilir fakat koku bir derinin gerçek olup olmadığının en önemli göstergelerindendir. Alacağınız deri sizin ilk tecrübeniz olacaksa veya deriyi kokusundan tanıyabileceğinizden emin değilseniz, size daha kestirme bir yol önerebiliriz. Önce suni deri olduğunu bildiğiniz bir ürünü koklayın ve sonra yeni ürününüzü deneyin. Hakiki derinin sentetik derilerde taklit edilemeyen çok ayrı bir kokusu vardır. Eğer Black Noble mağazasında iseniz ürünlerle zaman kaybetmenize gerek olmayacaktır, derin bir nefes alın ve işte bahsettiğimiz koku tam olarak buydu...

Daha Yakından Bakın

Gerçek bir derinin nereden geldiğini unutmayın ve deri ceketinizin veya çantanızın yüzeyindeki dokuda küçük pürüzler ve karakteristik özellikler arayın. Suni deriler daha pürüzsüz, tekdüze ve muntazam bir görüntüye sahiptir. Suni derinin yüzeyinde özellikle oluşturulmuş kusurlar bulunabileceği de aklınızda bulunsun. Pürüzlerin deri yüzeyinde rastgele dağılmış olması gerçek deriye işaret eden bir diğer ipucu olarak değerlendirebilirsiniz. Düzen ve kusursuzluk kaçınmanız gereken iki temel konu diyebiliriz.

Ateşle Test Edebilirsiniz

Tabi öncelikle dikkatli olun ve ürünün sahibine de danışmayı ihmal etmeyin. Gerçek deriyi ateşe tuttuğunuzda hemen tutuşmayacak ve alevlenme olmayacaktır. Fakat suni deri başta plastik olmak üzere sentetik materyaller içerir. Yani hemen tutuşur, alev alır ve yandığında plastik gibi kokar.

Gerçek Deri Kırışır

Gerçek deriyi eğip büktüğünüzde kendine özgü bir esnekliği vardır, renk değiştirir ve kırışır. Suni deri ise zor bükülür, rengi aynı kalır ve kırışmaz.

Pahalı olanı mı almalıyım?

Deri ürünler çok dayanıklı, kaliteli ürünlerdir ve haliyle biraz pahalıdır. O halde pahalı olması bizim için bir gösterge olabilir mi? Evet diyebiliriz ama her zaman değil. Bilinen markalar kendi marka değerlerini de fiyatlara yansıttıklarından dolayı, marka bir suni ceketin fiyatının gerçek deri ceketin fiyatına yetişebileceği ve hatta geçebileceğini unutmamanızı tavsiye ederiz.   

Karar vermek için bahsettiğimiz maddelerin birkaçını birden uygulayın; umarız ki tatmin edici bir sonuca kendi başınıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Shearling, Leather Jacket, Moda, Giyim
Ekim 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR